wtorek, 29 października 2013

Racuchy z jabłkami

O takie proste racuchy na obiad lub śniadanie




Składniki :

400 g jabłek
500 g maki pszennej
500 ml zsiadłego mleka lub jogurt naturalny
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder do oprószenia racuchów


Przygotowanie :

  1. Jabłka obieram ze skórki i ścieram na tarce o grubych oczkach
  2. w misce roztrzepuję jajka i dodaję do nich wszystkie składniki : jabłka , mąkę , zsiadłe mleko , proszek do pieczenia
  3. mieszam na jednolitą masę , masa powinna przypominać gęstą śmietanę
  4. i smażę na patelni racuchy jabłkowe wielkości placków ziemniaczanych
  5. usmażone racuchy jabłkowe posypuję cukrem pudrem .

Życzę smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...